Lena Thid

img1

Samtalsterapeut, Par/relationsterapeut och familjehandledare.

”Innan du möter andra behöver du ha mött dig själv”. Detta är Psykosyntesens grund och ett förhållningssätt jag tror leder till större förståelse och insikt om andra människor.

Enskild terapi

I min fyraåriga utbildning till samtalsterapeut ingår förutom teoretiska studier ett minimum av 100 timmars egenterapi. Jag går regelbundet i egen handledning och fördjupar min kunskap inom mitt verksamhetsområde. Som terapeut har jag självfallet tystnadsplikt. Se Humanovas etiska regler för mer information.

Par/relationsterapeut

 • Förskollärare
 • Grundskollärare
 • Kostrådgivare
 • Viktminskning med KBT enligt Stahremetoden
 • Samtalscoach
 • Samtalsterapeut steg 1 med integrativ psykoterapi
 • Familje- och seminariehandledare
 • NonViolent Communication –Empatisk
 • Kommunikation Motiverande samtal (MI)
 • Par/relationsterapeut

Jag är även vidareutbildad Par/relationsterapeut. Jag arbetar bland annat utifrån kommunikationsmodellen Empatisk kommunikation och influenser från Imago terapi.

Familjehandledare

Den senaste utbildning jag gått är inom Family-Lab. Där har jag fördjupat min mångåriga erfarenhet inom pedagogik. Med utgångspunkt från barnpsykologen Jesper Juuls teorier har jag fått ytterligare redskap att arbeta med ”familjen”. Jag handleder föräldrar i alla olika familjekonstellationer samt leder kurser och seminarier.

Kostrådgivare

Jag är även kostrådgivare med en utbildning i kbt-baserade viktminskning enligt Stahremetoden ”Övervikt handlar om känslor”.

Varmt välkommen att kontakta mig.

Tel: 072-1744527

Lena Hellman

img2

Samtalsterapeut, sorgbearbetare, familjehandledare och gruppledare Ersta vändpunkt

Att gå i terapi är att utforska sig själv, sina känslor, tankar och behov. Min drivkraft är att hjälpa människor. Jag är prestigelös och hos mig finns inga prestationskrav.

”Innan du möter andra måste du ha mött dig själv”. Under min 4-åriga utbildning på Humanova gick jag själv i egenterapi (minimum 100 timmar).

Jag går regelbundet i handledning och fördjupar min kunskap inom mitt verksamhetsområde. De senaste utbildningar jag gått är att bli Sorgbearbetare och inom Family-Lab (där jag handleder föräldrar i olika konstellationer samt leder kurser och seminarier) och på Ersta vändpunkt (där jag leder grupper för anhöriga till alkohol och drogberoende).

Som terapeut har jag tystnadsplikt, se Humanovas etiska regler.

 • Sorgbearbetare (sorg.se)
 • Förskollärare
 • Samtalscoach
 • Samtalsterapeut steg 1 med integrativ psykoterapi
 • Familje- och seminariehandledare
 • Ersta Vändpunkt, Gruppledarutbildning
 • NonViolent Communication –Empatisk
 • Kommunikation Motiverande samtal (MI)

Varmt välkommen att höra av er till mig.

Tel: 072-1744572